Se det store udvalg af forskellige opskrifter med alverdens bær
Opskrifterne er både med pluk selv bær eller frosne bær. Begge typer af bær kan du få hos Ømosebær. Pluk selv bær er friske og fyldt med smag, men selvom du fryser dem ned, beholder de stadig masser af smag. Det er stort set kun fantasien der sætter grænser for hvad bær kan bruges til - både som pynt, i bagning eller madlavning. Tag et kig på de mange opskrifter vi har samlet eller fået tilsendt af flinke folk herunder:- 12 stk. Ingredienser: Dej: 20 g. gær 2 1/2 dl. koldt vand 1 æg 50 g. sukker 500 g. hvedemel 1 tsk. salt 200 g. koldt […]
- Ingredienser: 150 g. koldt smør 4 dl. mel 1/2 dl. flormelis 1 æg 1/2 spsk. koldt vand 250 g. blåbær 2dl. blåbærsyltetøj 2 1/2 spsk kartoffelmel […]
- Ingredienser: 230 g. marcipan 140 g. sukker 100 g. blødt smør 85 g. mandelmel 35 g. majsmel 2 æg 3 blade husblas 3 dl. fløde 90 […]
- Ingredienser: 3 æg 1 vaniljestang 1 tsk. fintrevet muskatnød 1 tsk. kanel 100 g. smør 3 spsk. creme fraiche 75 g. hasselnødder 75 g. mandler 170 […]
- Ingredienser: 3 æg 2 1/2 dl. rørsukker 4 tsk. bagepulver 5 dl. hvedemel 1 dl. kærnemælk saft fra 1 appelsin 50 g. smeltet smør 150 g. […]
- Ingredienser: 500 g. hvide ribs 100 g. sukker 7 blade husblas Fremgangsmåde: Bærrene dampes i en saftkoger. Den varme saft blandes med sukker og afdryppet husblas. […]
- Ingredienser: 1 kg. umodne stikkelsbær 1/2 liter vand 100 g. sukker pr. liter saft 3 klaser hyldeblomster Fremgangsmåde: Stikkelsbær og vand koges i 20 min. Si […]
- 8 stk. Ingredienser: 100 g. marcipan 100 g. rørsukker 100 g. blødt smør 1 æg 80 g. mørk chokolade 2 spsk. hvedemel Fintrevet skal fra 2 […]
- Ingredienser: 350 g. gule hindbær 500 g. Aurora Blåbær 300 g. syltesukker 1 god spsk. honning Fremgangsmåde: Ingredienserne røres sammen i en gryde og bringes i […]
- Ingredienser: Bund: 300 g. hvedemel 100 g. flormelis 150 g. blødt smør 1 æg Fyld: 150 g. marcipan 75 g. blødt smør 80 g. lyst rørsukker […]
- Blåbær er et vanskeligt bær at lave saft af, men sammen med rabarber slår saften alle andre. Ingredienser: 1 kg. blåbær 1 kg. rabarber 1 l. […]
- Ingredienser: 1 flaske snaps 500 g. blåbær Fremgangsmåde: Hæld bærrene i et stort glas eller anden beholder. Overhæld bærrene med snapsen, så bærrene er dækket. Lad […]
- 15 stk. Ingredienser: 100 g. smør 2 æg 100 g. sukker 1 spsk. mælk 100 g. mel 1 knivspids salt 1 1/2 tsk. bagepulver 1 tsk. […]
- Ingredienser: 2 æg 2,5 dl. sødmælk 1 knivspids salt 250 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver 150 g. brun farin 1 vaniljesukker 50 g. smør 3 dl. […]
- Ingredienser: 4 store æbler 500 g. solbær 4 dl. vand 4 dl. sukker Atamon Fremgangsmåde: Skær æblerne i mindre stykker og kog dem med solbær og […]
- Ingredienser: 2 rødløg 100 g. sukker 1 hel frisk chili 10 hele korianderfrø 3 stjerneanis 1 knivspids salt 400 g. ribs 1 dl. æblecidereddike Fremgangsmåde: Snit […]
- Ingredienser: 1,5 dl. mælk 1 dl. havregryn 1 dl. blåbær 1,5 spsk. sukker 1 dl. hindbær Fremgangsmåde: Varm mælk og havregryn under omrøring til det koger. […]
- Ingredienser: Tebrev med mynte 5-6 blåbær Friske mynteblade Fremgangsmåde: Lad teen trække et par minutter i kogende vand. Hæld blåbærrene og de friske mynteblade i og […]
- Serveres kold Ingredienser: 500 g. rensede, halverede stikkelsbær 150 g. sukker 1 vaniljestang 2 dl. vand Kartoffelmel til jævning Fremgangsmåde: Vaniljekornene skrabes ud af stangen og […]
- Blåbær-hindbærsyltetøj Ingredienser: 500 g. blåbær 500 g. hindbær 1/2 dl. vand 500 g. sukker 2 tsk. geleteringsmiddel Fremgangsmåde: Blåbær og vand koges i 5 min. til […]
- Ingredienser: 500 g. stikkelsbær 1 dl. vand 180 g. sukker 1/2 tsk. stødt ingefær 125 g. smør 125 g. sukker 1 æg 100 g. mandelflager 125 […]
- 12 stk. Ingredienser: 150 g. smør 2 tsk. sukker 3 dl. vand 150 g. mel 4 æg 2 1/2 dl. sødmælk 60 g. sukker 1/2 vaniljestang […]
- 2 pers. Ingredienser: 300 g. røget laks 12 halverede røde stikkelsbær 1/4 finthakket rødløg 2 spsk. grofthakkede friske krydderurter – her dild og timian 1/4 finthakket […]
- 4 pers. Ingredienser: 500 g. friske jordbær 2 spsk. ahornsirup 4 spsk balsamicoeddike 1/2 tsk. groft stødt peber 2 spsk. olivenolie Flødeis Fremgangsmåde: Del jordbærrene i […]
- Ingredienser: 125 g. smør 60 g. havregryn 130 g. mel 50 g. sukker 2 spsk. vand 80 g. hvid chokolade 3 blade husblas 250 g. mascarpone […]
- 2 stk. Ingredienser: 8-10 friske jordbær (frosne kan også bruges – så undlades bare isterninger) 1 dl. lys rom 5 cl. limesaft 2 tsk. sukker 4 […]
- 4 pers. Ingredienser: 150 g. mørk chokolade 4-5 balloner 250 g. stikkelsbær 1/2 dl. vand 125 g. sukker 5 blade husblas 2 1/2 dl. fløde Rød […]
- 4 pers. Ingredienser: 2 æggeblommer 2 spsk. sukker 1/2 vaniljestang 250 g. mascarpone 1,5 dl. fløde 500 g. friske jordbær ca. 24 rutebiler eller chokoladebiscotti Fremgangsmåde: […]
- Ingredienser: 2 æg 100 g. sukker 100 g. smør 100 g. hakket mørk chokolade 50 g. mandelmel 1 vaniljestang 200 g. sukker 10 past. æggeblommer 1 […]
- Ingredienser: 3 æg 120 g. sukker 100 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 dl. fløde 1 1/2 dl. græsk yoghurt 25 g. flormelis korn fra 1 […]
- Ingredienser: 250 g. skyr 15 g. chiafrø 1 spsk. kakaopulver 1 tsk. honning 2 spsk. appelsinsaft 1 tsk. revet appelsinskal 1 dadel 5 mandler 1 knivspids […]
- Skal laves dagen før. Ingredienser: 200 g. mørk chokolade 200 g. smør 250 g. flormelis 3 æg 100 g. hvedemel 400 g. flødeost (ikke light) 150 […]
- Ingredienser: 100 g. rabarber 250 g. jordbær 100 g. sukker 1 tsk. melatin Fremgangsmåde: Skær rabarber og jordbær i mindre stykker. Kog langsomt rabarber, jordbær og […]
- 4 pers. Ingredienser: Koldskål: 4 æggeblommer 80 g. sukker 4 dl. kærnemælk 4 dl. ymer 100 g. ribs 100 g. sukker 4 spsk. vand Honningmarengs: 85 […]
- 2 pers. Ingredienser: 175 g. jordbær 1 spsk. sukker 200 ml. vaniljeflødeis 2 dl. A38 1 dl. mælk Fremgangsmåde: Blend de rensede jordbær med sukkeret og […]
- Ingredienser: 250 g. jordbær 1/4 melon 1/2 rødløg 1 spsk. revet appelsinskal 3 spsk. appelsinsaft 1 spsk. olivenolie Frisk basilikum 2 tsk. flydende honning Salt og […]
- 15 stk. Ingredienser: 200 g. blødt smør 220 g. lyst rørsukker 2 æg 2 dl. lun mælk 350 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver 100 g. hakket […]
- 4 pers. Ingredienser: 250 g. rabarber i mindre stykker 125 dl. sukker 1 spsk. honning 100 g. friske jordbær i små tern 4 dl. mælk Fremgangsmåde: […]
- 4 pers. Ingredienser: 1 dl. vand 250 g. flormelis 1 kg. rabarber i mindre stykker 150 g. hindbær 150 g. græsk yoghurt 1 spsk. mælk 1 […]
- Ingredienser: 250 g. stikkelsbær saft fra 1/2 lime 3 cm. skrællet ingefær 2 dl. vand evt. 100 g. sukker danskvand Fremgangsmåde: Blend stikkelsbær med lime, ingefær […]
- Ingredienser: 150 g. mel 2 tsk. bagepulver 2 spsk. sukker 2 dl. sødmælk 1 æg 25 g. smør 100 g. jordbær + friske jordbær Fremgangsmåde: Skær […]
- Ca. 15 stk. Ingredienser: 150 g. æggehvider 450 g. flormelis 190 g. mandelmel 3 spsk. kakao 150 g. blåbær 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde: Pisk æggehvider […]
- 2 pers. Ingredienser: 400 g. nye kartofler 1 chili 700 g. mørksej 1/2 dl. hvidvin 2 dl. fløde Salt og peber 100 g. ribs Fremgangsmåde: Pil […]
- 2 pers. Ingredienser: 250 g. stikkelsbær 1/2 spsk. citronsaft 75 g. rørsukker 1 spsk. hyldeblomster 2 kyllingebryster Krydderi 500 g. bønner Flagesalt Fremgangsmåde: Varm ovnen til […]
- Ingredienser: 1 kg. rensede jordbær 500 g. syltesukker 2 hyldeblomstklaser Fremgangsmåde: Jordbærrene hakkes eller skæres i skiver. Jordbær, sukker og hyldeblomster bringes i kog over svag […]
- 4 pers. Ingredienser: 5-600 g. friske jordbær 1/2 l. fløde 4 spsk. sukker 2 håndfulde citronmelisse Fremgangsmåde: Knus citronmelissen i en morter, eller alternativt med kagerullen […]
- 5 pers. Ingredienser: 200 g. jordbær 1 spsk. koncentreret hyldesaft 1 spsk. limesaft 1 dl. vand 1 dl. koncentreret hyldesaft 1 knivspids salt 120 g. perlerug […]
- Ingredienser: 200 g. havregryn 130 g. hvedemel 160 g. brun farin 1/2 tsk. bagepulver 1/2 tsk. salt Revet skal af 1 citron 160 g. smeltet smør […]
- 4 pers. Ingredienser: 200 g. rabarber 300 g. jordbær 1/2 vaniljestang 1 håndfuld frisk mynte 6 dl. vand 150 g. sukker Ekstra jordbær Vaniljeis Fremgangsmåde: Rens […]
- Ingredienser 2 1/2 dl. vand 1 1/2 tsk. salt 300 g. pasta 400 g. kylling 1 tsk. friskrevet limeskal 1 tsk. salt Peber 2 1/2 dl. […]
- 12 stk. Ingredienser 200 g. jordbær i små stykker. 5 dl. hvedemel 1 spsk. bagepulver 1/8 tsk. salt 1 1/4 dl. sukker 2 æg 2 1/2 […]
- Ingredienser: 500 g. grønne bønner (både frosne og friske kan bruges) 250 g. jordbær 50 g. feta Balsamicoeddike Fremgangsmåde: Bønnerne dampes let i en gryde med […]
- Ingredienser: 2 modne avokadoer 100 g. jordbær 2 spsk. græsk yoghurt Saft fra 1 lime 1 tsk. spidskommen 2 fed fintrevet hvidløg Salt og peber Fremgangsmåde: […]
- Ingredienser: 125 g. mozzarella 250 g. jordbær 10-15 blade basilikum 3 spsk. ristede pinjekerner 2 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike Fremgangsmåde: Riv mozzarellaen i stykker med […]
- 6 stk. Ingredienser: 3 æggehvider 225 g. sukker 100 g. blåbær Fremgangsmåde: Varm ovnen til 120 grader. Lun æggehvider og sukker i vandbad. Massen må kun […]
- Ingredienser: 150 g. hvedemel 75 g. smør 50 g. flormelis 1/2 æg 2 1/2 æg 100 g. sukker 150 g. ricotta Skal fra 1 citron 150 […]
- 4 pers. Ingredienser: 4 koteletter 400 g. blåbær Fremgangsmåde: Kog bærrene op og lad dem simre 10 min. Lad blåbærrene og saften køle af. Hæl koteletterne […]
- God til vildt og oksekød Ingredienser: 50 g. finthakket løg 1 tsk. olivenolie 2 dl. solbærsaft 1 spsk. balsamicoeddike 1/2 l. kraftig vildtbouillon Salt og peber […]
- Ingredienser: 225 g. blødt smør 65 g. flormelis 250 g. hvedemel 75 g. smør 150 g. flormelis 1 dl. jordnøddesmør 1/2 tsk. fint salt 2 spsk. […]
- 4 pers. Ingredienser: 2 past. æggeblommer 3 spsk. sukker 1 l. kærnemælk 1 vaniljestang 250 g. jordbær Fremgangsmåde: Vaniljekorn, sukker og æggeblommer piskes til en æggesnaps. […]
- Ingredienser: 6 pers. 75 g. jordbær 1/4 vaniljestang 1/4 dl. past. æggeblommer 50 g. sukker 1 1/4 dl fløde 1 vaniljestang 65 g. sukker 100 […]
- Ingredienser: 25 g. blødt smør 100 g. sukker 1 1/2 spsk. olie 2 æg 100 g. fintblendet havregryn 100 g. mel 1/2 tsk bagepulver 1 tsk […]
- Ingredienser: Marcipanbund: 200 g. marcipan 100 g. lyst rørsukker 125 g. blødt smør 4 æg 100 g. hvedemel 1 tsk. kanel 1/2 tsk. bagepulver Skal af […]
- Ingredienser: 75 g. smeltet smør 200 g. Digestive kiks 2 spsk. sukker 400 g. flødeost 200 g. sukker 3 spsk. mel Et nip salt 2 æg […]
- Ingredienser: Brownie: 375 g. smeltet smør 9 dl. sukker 3 dl. kakao 6 tsk. vaniljesukker 6 æg 6 dl. hvedemel Hindbærmousse: 200 g. frosne hindbær 3 […]
- Ingredienser: 125 g. knuste makroner 125 g. hvedemel 125 g. smør 3 æg 300 g. sukker 3 dl. fløde Hindbærsyltetøj Fremgangsmåde: Æg og sukker piskes lyst […]
- Ingredienser: Konfektbund: 200 g. smør 200 g. lyst rørsukker 200 g. mørk chokolade 70% 6 æg 50 g. hasselnødder – hakket mellemgroft Blåbærmousse: 2 blade husblas […]
- Ingredienser: 300 g. optøede hindbær 3 spsk. sukker 1 dl. amarettolikør 1 1/2 pakke ladyfingers 250 g. mascapone. 4 past. æggeblommer 3 past. æggehvider 100 g. […]
- 12 stk. Ingredienser: 125 g. smør 75 g. rørsukker 150 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 spsk. mælk 1 tsk. vaniljepulver 100 g. hakket hvid chokolade […]
- 8 stk. Ingredienser: 75 g. smør 1 dl. sødmælk 35 g. gær 2 spsk. sukker 1/2 tsk. salt 1 æg 250 g. hvedemel 1 æg 1 […]
- Ingredienser: Hindbær Vodka, 70% Fremgangsmåde: Hæld bærrene i en beholder med låg. Hæl vodka over til bærrene lige er dækket. Lad snapsen trække i 3 måneder. […]
- 8 stk. Ingredienser: 150 g. smør 2 tsk. sukker 3 dl. vand 150 g. hvedemel 4 æg 1/2 vaniljestang 50 g. lyst rørsukker 30 g. majsstivelse […]
- 4 pers. Ingredienser: 6 små rødbeder 1 rødløg 100 g. hindbær 3 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. æblecidereddike 1/2 tsk. sennep 1/2 tsk. flydende honning Salt og […]
- Ingredienser: 1 l. stikkelsbær 3-5 dl. vodka 3 dl. sukkerlage Fremgangsmåde: Stikkelsbærrene prikkes igennem med en strikkepind 2 gange pr. bær. Bærrene hældes i en beholder […]
- Ingredienser: 1 kg stikkelsbær 70 cl. vodka Fremgangsmåde: Hæld bærrene i en beholder med låg. Overhæld bærrene med vodka, så bærrene lige er dækket. Lad bærrene […]
- Ingredienser: 250 g. marcipan 125 g. sukker 2 æg 100 g. hvedemel 3 æggeblommer 100 g. sukker 2 1/2 dl sødmælk 1 dl. piskefløde 25 g. […]
- Ingredienser: 1 kinakålshoved 2 blommer 1 mozzarella 150 g. hindbær 1/2 dl. hvidvinseddike 1/2 tsk. honning Fremgangsmåde: Snit kålen i tynde strimler. Skærblommerne i tynde både. […]
- Ingredienser: 1 kg. solbær 70 cl. vodka 500 g. sukker Fremgangsmåde: Prik alle solbær med en strikkepind. Bland bær, vodka og sukker i sylteglas. Omryst glassene […]
- Ingredienser: 100 g. hvedemel 30 g. havregryn 2 spsk. sukker 75 g. smør 10 stykker mørk pålægschokolade 1 vaniljestang 3 æggeblommer 3 spsk. sukker 2 spsk. […]
- Ingredienser: 2 kg. hindbær 1,5 l. vand 1 kg. rørsukker Fremgangsmåde: Alle ingredienser hældes i en stor gryde og bringes i kog ved middelvarme. Lad saften […]
- Ingredienser: 100 g. mørk chokolade 50 g. smør 100 g. sukker 2 æg 150 g. hindbær Pynt: 100 g. chokolade Fremgangsmåde: Chokolade og smør smeltes over […]
- Ingredienser: 200 g. hindbær 100 g. smeltechokolade Fremgangsmåde: Chokoladen smeltes over vandbad. Hindbærrene fyldes med chokolade og stilles på køl.
- Ingredienser: 2 store appelsiner 2 små citroner 1 kg. gule hindbær 1 kg. sukker 1 finthakket chili Fremgangsmåde: Skræl appelsinerne og citronerne og skær dem i […]
- Ingredienser: 150 g. mørkt rugbrød 1 tsk. bagepulver 100 g. hasselnødder 2 spsk. kartoffelmel 3 æg 170 g. sukker 250 g. mascarpone 1 vaniljestang Fintrevet skal […]
- Ingredienser: 75 g. blødt smør 1 dl sukker 1 æg 1 1/2 dl mel 4 dl. fløde Solbærsyltetøj eller 200 g. solbær og 1 dl. sukker […]
- Ingredienser: 125 g. smør 3 dl. hvedemel 2 spsk. sukker 1 æg 80 g. smør 80 g. mandelmel 1 dl. brun farin 200 g. stikkelsbær 4 […]
- Ingredienser: 50 g. smør 2,5 dl mel 2,5 dl. brun farin 4 æg 2,5 dl. mælk 2 tsk. salt 1 tsk. vaniljesukker 70 g. grofthakket mørk […]
- Ingredienser: 1/2 løg – fintsnittet 1 kvist frisk timian 150 g. blåbær 1/2 dl. vand 1/2 dl. balsamicoeddike Fremgangsmåde: Løget svitses sammen med timian. Blåbærrene tilsættes […]
- Ingredienser: 1/2 vaniljestang 1/4 dl. past. æggeblomme 7 g. lakridspulver 50 g. sukker 1 1/4 dl fløde 150 g. solbær 75 g. sukker Fremgangsmåde: Overhæld solbærrene […]
- Ingredienser: 500 g. blåbær 200 g. sukker 3 dl. vand 2 spsk. sukker 2 citroner Fremgangsmåde: Vand og sukker koges op til en sukkerlage. Lad det […]
- Ingredienser: 3 æg 125 g. sukker 125 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 dl. flydende margarine 2-3 æbler – gerne fra egen have 70 g. sukker […]
- Ingredienser: 125 g. finthakkede mandler 50 g. smeltet smør 50 g. flormelis 2 æggeblommer 75 g. flormelis 250 g. hindbær 4 dl. fløde Fremgangsmåde: De hakkede […]
- 4 pers. Ingredienser: 4 udbenede makreller med skind 300 g. stikkelsbær i halve 1 spsk. finthakket rød chilipeber 1/2 tsk. groft salt Bomuldssnor 250 g. hytteost […]
- Ingredienser: 200 g. solbær 1 1/2 spsk. rørsukker 1 1/2 dl. hvidvinseddike Fremgangsmåde: Ingredienserne blandes og røres kraftigt sammen. Bærrene masses. Lad stå tildækket i 2 […]
- Ingredienser: 60 g. mel 2 spsk. sukker 50 g. hakkede mandler 50 g. smør 1/2 dl citronsaft 75 g. sukker 2 æg 30 g. smør 2 […]
- Ingredienser: 200 g. smør 100 g. sukker 4 æggeblommer 2 tsk. bagepulver 200 g. hvedemel 1 1/2 dl. mælk 400-500 g. hindbær 4 æggehvider 200 g. […]
- Ingredienser: 3 past. æggehvider (5 alm.) 240 g. sukker 1 vaniljestang 1 spsk. kakao. 100 g. hasselnødder 1 tsk. vineddike 1 tsk. kartoffelmel 4 past. æggeblommer […]