Lakridsis med råsyltede solbær

Lauras stikkelsbærsyltetøj med ingefær
27. juli 2016
Lakrids is med grillede ananas og blåbær
8. juli 2014

Ingredienser:

  • 1/2 vaniljestang
  • 1/4 dl. past. æggeblomme
  • 7 g. lakridspulver
  • 50 g. sukker
  • 1 1/4 dl fløde
  • 150 g. solbær
  • 75 g. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Overhæld solbærrene med 75 g. sukker. Rør let i bærrene og stil dem i køleskabet. Omrør med et par timers mellemrum.
  2. Vaniljekorn, æggeblomme, lakridspulver og sukker piskes lyst og cremet.
  3. Fløden piskes til let skum.
  4. Flødeskummet vendes forsigtigt i æggemassen.
  5. Iscremen fryses på ismakinen. Hvis man ikke har en ismaskine, hældes isen i en beholder og omrøres en gang i timen, til det fryser.
  6. Isen sættes i fryseren til den er stiv.
  7. Isen serveres med råsyltede solbær.