Brownie-cheesecake med stikkelsbær

Chiagrød med blåbær og jordbær
31. juli 2017
Brownie med hindbærmousse
26. marts 2017

Skal laves dagen før.

Ingredienser:

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. smør
  • 250 g. flormelis
  • 3 æg
  • 100 g. hvedemel
  • 400 g. flødeost (ikke light)
  • 150 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 300 g. stikkelsbær
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 blade husblas
  • 1/2 l. piskefløde

Fremgangsmåde:

  1. Chokoladen smeltes over vandbad.
  2. Smør og 250 g. flormelis piskes lyst.
  3. Æg piskes i.
  4. Hvedemel piskes i, og chokoladen piskes afsluttende i, i en tynd stråle.
  5. Dejen fordeles i en smurt springform.
  6. Flødeosten piskes med 150 g. flormelis og 1 tsk. vaniljesukker, og fordeles ovenpå browniedejen.
  7. Kagen bages på 170 grader varmluft i ca. 50 min. Tjek med en strikkepind om kagen er bagt igennem.
  8. Husblassen lægges i koldt vand i 20 min.
  9. Stikkelsbærrene koges op med sukker og 1 tsk. vaniljesukker i 5 min.
  10. Blend bærrene og rør husblassen ud i den varme bærmasse.
  11. Stil bærmassen og kagen på køl natten over.
  12. Dagen efter: Pisk fløden stiv.
  13. Fordel et tyndt lag stikkelsbær over kagen og rør resten af bærrene ud i flødeskummet.
  14. Fordel et lag stikkelsbærflødeskum over kagen og pynt efter smag.