Ingredienser:
- 50 g. smør
- 2,5 dl mel
- 2,5 dl. brun farin
- 4 æg
- 2,5 dl. mælk
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 70 g. grofthakket mørk chokolade
- 250 g. blåbær
Fremgangsmåde:
- Smør, mel og brun farin smuldres sammen til en ensartet klumpefri blanding.
- Æggene piskes med mælken i en anden skål.
- Salt og vaniljesukker piskes sammen med æggeblandingen.
- Melblandingen piskes sammen med æggene af flere omgange, til man har en ensartet flydende dej.
- Blåbærrene tilsættes og chokoladen vendes forsigtigt i.
- En springform fores med bagepapir – vigtigt!! -ellers løber dejen ud af formen og ud i ovnen – og det er trælst!!
- Dejen hældes i springformen og bages i 45 min. på 175 g.
- Kagen kan med fordel serveres med is og friske blåbær.