15 stk.
Ingredienser:
- 100 g. smør
- 2 æg
- 100 g. sukker
- 1 spsk. mælk
- 100 g. mel
- 1 knivspids salt
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. matcha-tepulver
- 15 friske hindbær
- 50 g. smeltet smør
- 5 tsk. sukker
- 5 tsk. hindbærpulver
Fremgangsmåde:
- Smelt 100 g. smør og rør det sammen med mælken.
- Rør, ikke pisk, æg og 100 g. sukker sammen i en anden skål.
- Bland mel, bagepulver, salt og tepulver i en tredje skål.
- Rør i æggeblandingen mens skiftevis smør og melblandingen tilsættes. Rør til dejen er homogen.
- Fyld enten dejen i silikoneforme af halvcirkler, eller en helcirkelform. Fælles er gældende at formen kun skal fyldes 3/4 op.
- Fordel hindbærrene i formene. Bruges halvforme, del hindbærrene i to og læg en halv i hver cirkel.
- Bag kagerne i 12-15 min. på 180 grader.
- Vend kagerne ud af formen og lad dem køle af.
- Hæl 50 g. smeltet smør i en skål og bland 5 tsk. sukker med hindbærstøv i en anden skål. Som alternativ til hindbærstøv, kan frysetørret hindbær knuses helt fint.
- Dyp kagerne i smeltet smør og hindbærsukker lige inden servering.