Hindbærkugler med matcha-te

Hindbærsaft
17. september 2016
Hindbærkage med marcipanbund
29. november 2016

15 stk.

Ingredienser:

  • 100 g. smør
  • 2 æg
  • 100 g. sukker
  • 1 spsk. mælk
  • 100 g. mel
  • 1 knivspids salt
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. matcha-tepulver
  • 15 friske hindbær
  • 50 g. smeltet smør
  • 5 tsk. sukker
  • 5 tsk. hindbærpulver

Fremgangsmåde:

  1. Smelt 100 g. smør og rør det sammen med mælken.
  2. Rør, ikke pisk, æg og 100 g. sukker sammen i en anden skål.
  3. Bland mel, bagepulver, salt og tepulver i en tredje skål.
  4. Rør i æggeblandingen mens skiftevis smør og melblandingen tilsættes. Rør til dejen er homogen.
  5. Fyld enten dejen i silikoneforme af halvcirkler, eller en helcirkelform. Fælles er gældende at formen kun skal fyldes 3/4 op.
  6. Fordel hindbærrene i formene. Bruges halvforme, del hindbærrene i to og læg en halv i hver cirkel.
  7. Bag kagerne  i 12-15 min. på 180 grader.
  8. Vend kagerne ud af formen og lad dem køle af.
  9. Hæl 50 g. smeltet smør i en skål og bland 5 tsk. sukker med hindbærstøv i en anden skål. Som alternativ til hindbærstøv, kan frysetørret hindbær knuses helt fint.
  10. Dyp kagerne i smeltet smør og hindbærsukker lige inden servering.