Ingredienser:
- 100 g. hvedemel
- 30 g. havregryn
- 2 spsk. sukker
- 75 g. smør
- 10 stykker mørk pålægschokolade
- 1 vaniljestang
- 3 æggeblommer
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 1/2 dl sødmælk
- Saften fra 1 appelsin
- 2 dl. piskefløde
- 200 g. hindbær
Fremgangsmåde:
- Mel, havregryn og 2 spsk. sukker blandes.
- Smørret skæres i mindre stykker og æltes sammen med melblandingen.
- Når dejen er en fast klump, trykkes den ud i en smurt springform, 22 cm. Lad dejen gå en 2-3 cm. op ad formens side.
- Lad bunden hvile i køleskabet i 1/2 time.
- Bag bunden på 200 grader i 15 min. Fordel pålægschokoladen på den lune bund og lad bunden køle helt af.
- Vaniljekorn, æggeblommer, 3 spsk. sukker, kartoffelmel, sødmælk og appelsinsaft blandes i en gryde.
- Blandingen varmes ved middelvarme og under omrøring. Lad cremen koge 1 min. under omrøring og tag den af varmen. Lad cremen køle af
- Pisk fløden til skum og bland det sammen med den kolde creme.
- Hæld cremen på bunden og pynt med hindbær.