Hindbærtærte med appelsincreme

Hindbærtiramisu
6. marts 2017
Hindbærsnaps
22. februar 2017

Ingredienser:

  • 100 g. hvedemel
  • 30 g. havregryn
  • 2 spsk. sukker
  • 75 g. smør
  • 10 stykker mørk pålægschokolade
  • 1 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 1/2 dl sødmælk
  • Saften fra 1 appelsin
  • 2 dl. piskefløde
  • 200 g. hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Mel, havregryn og 2 spsk. sukker blandes.
  2. Smørret skæres i mindre stykker og æltes sammen med melblandingen.
  3. Når dejen er en fast klump, trykkes den ud i en smurt springform, 22 cm. Lad dejen gå en 2-3 cm. op ad formens side.
  4. Lad bunden hvile i køleskabet i 1/2 time.
  5. Bag bunden på 200 grader i 15 min. Fordel pålægschokoladen på den lune bund og lad bunden køle helt af.
  6. Vaniljekorn, æggeblommer, 3 spsk. sukker, kartoffelmel, sødmælk og appelsinsaft blandes i en gryde.
  7. Blandingen varmes ved middelvarme og under omrøring. Lad cremen koge 1 min. under omrøring og tag den af varmen. Lad cremen køle af
  8. Pisk fløden til skum og bland det sammen med den kolde creme.
  9. Hæld cremen på bunden og pynt med hindbær.