Ingredienser:
- 150 g. smør
- 45 g. sukker
- 1 æg
- 1/2 dl. fløde
- 150 g. hvedemel
- 600 g. blåbær
- Sukker
- 1 spsk. kartoffelmel
Fremgangsmåde:
- Smør og sukker piskes lyst og hvidt.
- Æg og fløde piskes i.
- Melet æltes i – mere mel kan tilsættes efter behov.
- Dejen stilles i køleskabet i 1 time.
- Dejen deles i 2 lige store dele. Den ene rulles tyndt og lægges i en smurt tærteform. Kanterne skæres til.
- Blåbærrene fordeles i formen og sukker og kartoffelmel drysses over bærrene efter behov.
- Hvis man vil have flettet kant, bruges den anden del af dejen til at rulles i tynde strimler som efterfølgende flettes.
- Tærten bages i 30 min. i en 200 grader varm ovn.