Mandelgrød med jordbær og hyldeblomst

Mandeltærte med stikkelsbær
4. september 2016
Makronmuffins med hindbærskum
17. marts 2017

5 pers.

Ingredienser:

  • 200 g. jordbær
  • 1 spsk. koncentreret hyldesaft
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 dl. vand
  • 1 dl. koncentreret hyldesaft
  • 1 knivspids salt
  • 120 g. perlerug
  • 1/4 dl. fløde
  • 50 g. grofthakkede mandler
  • 1 tsk. revet limeskal

Fremgangsmåde:

  1. Vend jordbærrene med 1 spsk. hyldesaft og limesaft. Stil bærrene til side, og lad dem marinere.
  2. Bring vand, hyldesaft og salt i kog. Skyl perlerugen.
  3. Kom perlerugen i gryden og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hold øje løbende og tilsæt evt. mere vand.
  4. Tag gryden af varmen og lad rugene trække i 10 min.
  5. Tilsæt fløde og mandler og varm grøden op igen. Tilsæt limeskal.
  6. Servér med de marinerede bær og pynt med friske hyldeblomster.