5 pers.
Ingredienser:
- 200 g. jordbær
- 1 spsk. koncentreret hyldesaft
- 1 spsk. limesaft
- 1 dl. vand
- 1 dl. koncentreret hyldesaft
- 1 knivspids salt
- 120 g. perlerug
- 1/4 dl. fløde
- 50 g. grofthakkede mandler
- 1 tsk. revet limeskal
Fremgangsmåde:
- Vend jordbærrene med 1 spsk. hyldesaft og limesaft. Stil bærrene til side, og lad dem marinere.
- Bring vand, hyldesaft og salt i kog. Skyl perlerugen.
- Kom perlerugen i gryden og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hold øje løbende og tilsæt evt. mere vand.
- Tag gryden af varmen og lad rugene trække i 10 min.
- Tilsæt fløde og mandler og varm grøden op igen. Tilsæt limeskal.
- Servér med de marinerede bær og pynt med friske hyldeblomster.