Ingredienser:
- 125 g. smør
- 3 dl. hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1 æg
- 80 g. smør
- 80 g. mandelmel
- 1 dl. brun farin
- 200 g. stikkelsbær
- 4 spsk. sukker
- 100 g. hvid chokolade
Fremgangsmåde:
- Stikkelsbær koges sammen med 4 spsk. sukker indtil de fleste bær er bristede. Bærrene tages af varmen.
- 125 g. smør æltes sammen til en ensartet dej sammen med mel og 2 spsk. sukker. Der må ikke være smørklumper i dejen.
- Dejen trykkes ud i en tærteform.
- Tænd ovnen på 200 g.
- Hak chokoladen og drys halvdelen over tærtebunden.
- Æg, mandelmel, brun farin og 80 g. smør piskes til en ensartet masse.
- Stikkelsbærrene fordeles over den hvide chokolade.
- Mandelmassen fordeles over stikkelsbærrene – evt. med hjælp af en våd dejskraber.
- Resten af chokoladen drysses over kagen.
- Kagen bages i 25 min.