Ingredienser:
Marcipanbund:
- 200 g. marcipan
- 100 g. lyst rørsukker
- 125 g. blødt smør
- 4 æg
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. bagepulver
- Skal af 1/2 citron
- 50 g. usaltede pistacienødder
Mascarponecreme:
- 4 blade husblas
- 250 g. mascarpone
- 100 g. creme fraiche
- 100 g. flormelis
- Skal og saft af 1/2 citron
- 3 dl. fløde
- 250 g. blåbær
Fremgangsmåde:
Marcipanbund:
- Ælt marcipan og sukker ensartet. Ælt smørret i til massen er ensartet.
- Rør æggene i ét af gangen.
- Bland mel, kanel, bagepulver, citronskal og grofthakkede pistacienødder. Rør det i marcipanmassen.
- Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen jævnt.
- Bag bunden ved 170 grader i 35-40 min.
- Lad bunden køle i formen.
- Flæk bunden i to.
Mascarponecreme:
- Udblød husblas i vand i 20 min.
- Rør mascarpone, creme fraiche og flormelis til en glat masse.
- Smelt husblassen over vandbad og bland med citronsaft og citronskal.
- Rør det hurtigt i mascarponemassen.
- Pisk fløden let og rør den sammen med mascarponecremen.
- Rengør springformen og beklæd siderne med bageplast.
- Placer den nederste bund i springformen og fordel bærrene på bunden.
- Fordel cremen over bærrene og læg det øverste låg ovenpå.
- Lad kagen køle 3 timer.
- Pynt evt. med friske bær.