Ingredienser:
- 150 g. koldt smør
- 4 dl. mel
- 1/2 dl. flormelis
- 1 æg
- 1/2 spsk. koldt vand
- 250 g. blåbær
- 2dl. blåbærsyltetøj
- 2 1/2 spsk kartoffelmel
- 75 g. smør
- 2 1/2 dl. havregryn
- 1 1/2 dl. sukker
Fremgangsmåde:
- Skær smørret i små tern og ælt det sammen med mel og flormelis.
- Tilsæt æg og vand og saml dejen.
- Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet.
- Varm ovnen til 175 grader.
- Beklæd en tærteform med mørdejen, prik huller i bunden og bag den evt. med kikærter for at den holder formen.
- Forbag bunden 10 min.
- Bland blåbær og blåbærsyltetøj, og rør derefter kartoffelmel i fyldet og hæld det i tærtebunden.
- Smelt 75 g. smør og bland det med havregryn og sukker, og lad det køle et par minutter.
- Drys havregrynsmixet over tærten og bag tærten til den er gylden – ca. 25 min.