Pandekage med jordbæris

Pastasalat med kylling og jordbær
23. maj 2017
Ømosebærs blåbærtærte
13. august 2019

Ingredienser:

6 pers.

  • 75 g. jordbær
  • 1/4 vaniljestang
  • 1/4 dl. past. æggeblommer
  • 50 g. sukker
  • 1 1/4 dl fløde

 

  • 1 vaniljestang
  • 65 g. sukker
  • 100 g. hvedemel
  • 3 æg
  • 65 g. smeltet smør
  • 2 1/2 dl. sødmælk

 

  • 150 g. jordbær
  • 2 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblommer med 50 g. sukker og kornene fra 1/4 vaniljestang til en tyk æggesnaps.
  2. Pisk fløden til en let skum.
  3. Blend jordbærrene kort og vend dem i æggeblandingen.
  4. Vend fløden i.
  5. Fordel massen i 6 forme og frys dem natten over.

 

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og del vaniljestangen i 6 ‘snore’. Skold vaniljesnorene med kogende vand og tør dem på et stykke køkkenrulle.
  2. Pisk vaniljekorn, 65 g. sukker, hvedemel og æg i en skål.
  3. Smelt smørret på den pande som senere skal bruges til at bage pandekagerne på og pisk smørret i dejen. Vask ikke panden.
  4. Pisk mælken i.
  5. Steg tynde pandekager kort ved høj varme.
  6. Skyl 150 g. jordbær og blend dem med 2 spsk. sukker.
  7. Anret hver enkel pandekage med en jordbæris i midten, bind pandekagen op omkring isen og fastgår med en vaniljesnor.
  8. Hæl en smule jordbærsovs på serveringstallerkenerne og placer pandekagerne oveni.