Ingredienser:
- 3 past. æggehvider (5 alm.)
- 240 g. sukker
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. kakao.
- 100 g. hasselnødder
- 1 tsk. vineddike
- 1 tsk. kartoffelmel
- 4 past. æggeblommer
- 4 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
- 3 1/2 dl. fløde
- 200 g. blåbær
- 100 g. solbær
- 150 g. ministikkelsbær
- 100 g. ribs
- 150 g. hindbær
Fremgangsmåde:
- Æggehviderne piskes stive.
- Kornene skrabes ud af vaniljestangen og røres i sukkeret.
- Sukkeren kommes forsigtigt i, mens æggehviderne fortsat piskes.
- Vineddiken tilsættes.
- Kakao og kartoffelmel tilsættes.
- De hakkede nødder røres i blandingen.
- Blandingen fordeles på en bageplade – gerne med en højere kant – og bages i 7 kvarter på 140 grader.
- Æggeblommerne piskes hvide med sukkeret og vaniljekornene.
- Fløden piskes stiv og røres sammen med æggeblommeblandingen.
- Den afkølede marengsbund overhældes med cremen lige inden servering.
- Bærrene fordeles på cremen.