Ingredienser:
- 150 g. mørkt rugbrød
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g. hasselnødder
- 2 spsk. kartoffelmel
- 3 æg
- 170 g. sukker
- 250 g. mascarpone
- 1 vaniljestang
- Fintrevet skal fra 1 citron
- 2 1/2 dl. fløde
- 4 spsk. flormelis
- 300 g. blåbær
- 6 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
Bunde:
- Blend rugbrøddet og bland det sammen med bagepulveret.
- Blend nødderne og bland dem i rugbrøddet med kartoffelmel.
- Pisk æggene med 170 g. sukker.
- Vend rugbrøddet forsigtigt i æggemassen.
- Kom dejen i en smurt springform og bag den i 20-25 min. på 200 grader.
- Del den afkølede kage i to bunde.
Fyld:
- Rør mascarpone, citronskal og vaniljekorn sammen. Gem vaniljestangen.
- Pisk fløden og vend den i.
- Vend flormelis i.
Syltede blåbær:
- Kog bærrene op i en gryde med 6 spsk. sukker og vaniljestangen.
- Køl blandingen af.
- Hæl den afkølede saft fra bærrene i mascarponecremen og vend godt i cremen.
- Læg den ene bund på kagefadet og fordel de syltede blåbær over bunden.
- Fordel halvdelen af cremen over bærrene.
- Læg den anden bund ovenpå cremen og fordel den resterende creme på den anden bund.
- Pynt med chokoladeflager.
- Saml kagen lige før servering.